Βιογραφικό

Νίκος Μέμμος - Βιογραφικό

 

Ημ. Γεννήσεως 22 Δεκεμβρίου 1969
Καταγωγή Ανώγεια - Κρήτης
Τόπος Διαμονής Αθήνα
Οικ. Κατάσταση Παντρεμένος με τρία παιδιά
Επάγγελμα Καθηγητής Kung Fu Fu Jow Pai 
  Προπονητής  Kick Boxing
Ύψος 181 εκατ
Βάρος 74 kg
Πολεμικές Τέχνες Kung Fu - Fu Jow Pai
Μαχητικά σπορ Kickboxing - Point Fighting
Ξεκίνησε Πολ. Τέχνες 1981
Ξεκίνησε αγώνες 1983
Βαθμίδες 6th degree Kickboxing, 
  6th degree Kung Fu Fu Jow Pai
Hobbies Beach Volley, Billiard, Ping Pong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Νίκος Μέμμος ξεκίνησε τις Πολεμικές Τέχνες τον Ιανουάριο του 1981 και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με το Fu Jow Pai, παραδοσιακό Νότιο σύστημα Kung Fu. Το 1983 έκανε τον πρώτο του αγώνα στο Point Fighting και το 1985 έλαβε την μάυρη ζώνη και 1o degree. 
 
Από τον Ιανουάριο του 2015 κατέχει το 6ο degree στο Kung Fu Fu Jow Pai. Προσωπικός πλέον μαθητής του Sifu Tak Wah Eng. Τον Μάϊο του 2018 λαμβάνει τον τίτλο του Authorized Master Instructor 5th Generation of Fu Jow Pai – Tiger Claw Kung Fu από τον ίδιο τον Grand Master Wai Hong, συνεχιστή 3ης γενιάς του Fu Jow Pai. Tην 1η Σεπτεμβρίου 2018 στην Chinatown στη Νέα Υόρκη και κατά την γιορτή των 81ων γενεθλίων του ο ίδιος ο Grand Master Wai Hong Ng τον χρήζει πλέον ως έναν από τους τρεις τελευταίους προσωπικούς μαθητής του με την τελετή του τσαγιού.
 
To Νοέμβριο του 2010 έλαβε και το 6ο degree στο Kickboxing από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας WAKO Ennio Falsoni κατά το κλείσιμο της πολύχρονης καριέρας του με την 1η θέση στα 74 kg στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λουτράκι . Από το Σεπτέμβριο του 2007 είναι προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing  στο Semi Contact – Point Fighting.                              
 
Στην Ελλάδα έχει κερδίσει 165 πρώτες, 8 δεύτερες και 4 τρίτες θέσεις, ενώ είναι 13 φορές Grand Champion σε εθνικά τουρνουά. Παρέμεινε αήττητος από το 1992 έως το 2004, όπου σταμάτησε να αγωνίζεται σε εθνικά πρωταθλήματα και συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα μόνο σε διεθνές επίπεδο, όπου και σταμάτησε την εικοσιεπτάχρονη αγωνιστική του καριέρα τον Νοέμβριο του 2010 σε ηλικία 40 ετών και 11 μηνών κερδίζοντας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της WAKO στα 74kg στη κατηγορία ανδρών μέσα σε αποθέωση από φίλους και συγγενείς στο Λουτράκι.
 
Σε Διεθνές επίπεδο, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει 31 χρυσά, 18 ασημένια και 42 χάλκινα μετάλλια.  
 
Τον Απρίλιο του 2002 του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Καλύτερου Αθλητή Σύγχρονων Πολεμικών Τεχνών» στην Ελλάδα. Είναι προπονητής της “ICAROS TEAM”, κορυφαία ομάδα της Ελλάδος και μια από τις κορυφαίες ομάδες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2006, η εγκυκλοπαίδεια με τους πιο διάσημους ανθρώπους στην Ελλάδα “Who is Who” δημοσίευσε την βιογραφία του. Τον Μάϊο του 2015 τιμήθηκε με το βραβείο European Martial Arts Master από το Hall of Fame. Είναι πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Kung Fu- Fu Jow Pai από τον Ιανουάριο του 2010. Από τον Φεβρουάριο του 2003 είναι διοργανωτής του μεγαλύτερου πρωταθλήματος Kick Boxing στην Ελλάδα το “Athens Challenge Tournament”,  το οποίο συγκαταλέγεται στα πέντε κορυφαία της WAKO για την Ευρώπη με περισσότερες από 2500 συμμετοχές κάθε χρόνο από 20 κράτη. 
 
Σε διεθνές επίπεδο, το 1997 ήταν στην λίστα με τους 10 καλύτερους αθλητές της W.A.K.O, η οποία είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία Kickboxing, και είναι η μόνη αναγνωρισμένη από την G.A.I.S.F και πλέον η μόνη  από τον Ιούλιο του 2021 Oλυμπιακή Oμοσπονδία Kickboxing. Παρέμεινε έκτοτε μέσα στους 5 κορυφαίους αθλητές στην κατηγορία των 74kg. Το 2004, 2005 και 2006 ήταν το No.1 της λίστα ενώ από τον Νοέμβριο του 2007 έως και τον Νοέμβριο του 2010 όπου και σταμάτησε την αγωνιστική του καριέρα βρισκόταν στο Νο.2. Τον Νοέμβριο του 2003 και τον  Δεκέμβριο του 2005 είναι κάτοχος του Παγκόσμιου τίτλου στην επαγγελματική κατηγορία των 75kg στην ομοσπονδία WPKA.                                                                                              
Ήταν ένας  από τα πέντε πρώτα  μέλη της πρώτης επαγγελματικής ομάδας point fighting της “SAP EUROPE TEAM”, η οποία περιλάμβανε τους 5 κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης στο Kick Boxing-point fighting.                                                                                               
 
Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και το 2016 ήταν στην τριμελή επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WAKO για το άθλημα του Kick Boxing-Point Fighting μαζί με τους Ιταλό Gianfranco Ritsi και Ούγγρο Istvan Kirally. Από τον Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα είναι μέλος στην παγκόσμια επιτροπή προπονητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WAKO.                                                  
Τον Αύγουστο του 2018 βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Kick Boxing στο Jesolo της Ιταλίας και το 2021 ως ο καλύτερος προπονητής του Πανευρωπαϊκου Πρωταθλήματος Kickboxing στη Budva του Μοντενέγκρο. 
 
Σεμινάρια
 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που έχουν διδάξει κορυφαία ονόματα Kickboxing όπως ο Roy Baker, Istvan Kirally, Raymond Daniels, Jadi Tention, Jason Bournelly Tankston, καθώς και κορυφαίοι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών όπως ο Bill Wallace, Ed Parker, John Campus, Jean Frenete, Frank Newton, Hassan Chadban, Nelson Giboyeaux, Gaspar Garcia Lopez, Tak Wah Eng, Wai Hong Ng κ.α.
 
Έχει διδάξει σε πάρα πολλά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, ενώ ήταν εισηγητής και εξεταστής των  Σχολών Προπονητών των επίσημα αναγνωρισμένων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu το 2005 και 2014 και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing το 2005 και 2015.  Κατά την περίοδο 27-30 Απριλίου 2007 και 28-30 Απριλίου 2012 προσκαλέστηκε από τον πρόεδρο της WAKO Ennio Falsoni και την Ιταλική Ομοσπονδία Kick Boxing F.I.K.B., ώστε να προπονήσει την εθνική της ομάδα και να διδάξει στην σχολή προπονητών της. Έχει διδάξει σε  σεμινάρια σε Ιταλία, Σικελία, Γερμανία, Αγγλία και Ουγγαρία  καλεσμένος γνωστών δασκάλων όπως , Marko Bertoletti, Master V.Strano, Sean Viera, Istvan Kirally κ.α.